Wednesday, June 22, 2011

"Gereedschapskist"

These instructions, which are in Dutch, are for a very cool looking toolbox - gereedschapskist - which was featured in a Dutch card magazine this month, ***Hobbyzine***. The designer's website,***Ellis in Scrapland*** , shows her toolbox, which is really cute.

I will share my toolbox and the American instructions once I have it all worked out.

The Dutch instructions for the box are as follows:

1. Snijd en maak 1 grote en 2 kleine bakjes volgens patroon. Beplak bij het grootste bakje alleen de bodem met papier en plak de flapjes van de steuntjes binnenin het bakje vast.

2. Beplak de kleine bakjes aan de binnenkant met papier

3. Het grootste bakje: meet aan de korte kanten de volgende maten af: 9 mm van de onderkant en 8 mm van de zijkant, zet op alle 4 hoeken een potloodpuntje en pons gaatjes. Pons ook gaatjes op 1 cm van de bovenkant, in het midden van de korte kanten.

4. Snijd voor het hengsel een strookje zilverkleurig karton van 27, 1 x 1 cm en maak vouwen op 7 cm van de uiteinden. Pons gaatjes in de uiteinden, op 1 cm van de kant. Zet het hengsel met splitpennetjes vast aan het grootste bakje.

5. Pons gaatjes in het midden van de korte kanten van de kleine bakes en in een bakje een gaatje in een lange kant op 1 cm van de rechter zijkant (bedels).

6. Snijd van het zilverkleurige karton 4 stookjes van 8 x 1 cm en vouw en plak ze dubble. Pons in elk strookje een gaatje in een uiteinde op ongeveer 0,5 cm van de kant. Zet de strookjes met splitpennetjes vast aan het grootste bakje, zet een klein bakje aan de strookjes.

7. Stempel het beertje met de gereedsschapskist, kleur het en snijd het afdrukje tot een rondje van 6 cm. Stans een papieren en een kartonnen Nestabilities, net iets groter dan het afdrukje. Plak ze op elkaar en plak het afdrukje erop.

8. Snijd 2 stukken blauw karton van 13,2 x 5,5 cm en maak in allebei een vouw op 1,5 cm van de lange kant. Pons in het midden van de lange kant. Pons in het midden van de andere kant 2 gaatjes (in een deel), leg beide deksels los op de gereedschapskist en teken de gaatjes op het andere deel af. Pons de gaatjes en plak beide delen aan de gereedschapskist.

9. Hang de bedels ieder aan een klein stukje lint, leg de uiteinden op elkaar en prik er met de punt van een schaartje een gaatje in, steek een splitpen door het gaatje in het lint en door het gaatje in het kleine bakje van de kist.
1 comment:

 1. Hi Stina,

  I'm sorry but I don't have English instructions for the toolbox, and at the moment I don't have time to write them. (I have to write the Dutch instructions for 9 new creations I made for the Hobbyjournaal paper and that takes a lot of time)
  But maybe this will help a bit:

  1. It's made from 1 large(=grote)and 2 small(=kleine)boxes.(sizes: see template)

  2.paper: biggest box: only the bottom, smallest boxes:all sides (inside) and bottom

  3.punch holes: largest box: korte kanten=smallest sides----- zijkant=side of smallest side----bovenkant=top of smallest side -----midden=middle of smallest side

  4.hengsel=handle, make a fold 7cm from both ends. Punch holes 1cm from both ends.

  5.punch holes in the middle of smallest sides of the smallest boxes.

  6. 4 silver cardstock strips, fold and glue in half. Punch holes (in each, on 1 side) 0,5cm from the end. Fasten to the biggest box and mark, with pencil, the places for the other holes, punch them (see 3)

  7. is about the stamp I used

  8. the lid: 2 pieces of cardstock, fold both at 1,5cm along the longest sides, glue to the sides of the smallest boxes.

  9. is about the small hamer and saw, that you on 1 side of the box.

  Greetings,Ellis

  ReplyDelete